Hrvatski Slovenski

tel: +385 95 330 3930 ponedjeljak–petak 8–16 sati

Projektiranje, savjetovanje pri gradnji - info@zelena-gradnja.hr

Radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funckionalnosti, Zelena gradnja koristi kolačiće (cookies).
Nastavkom pregleda web stranice zelena-gradnja.hr slažete se sa korištenjem kolačića.

Zelena gradnja header
Eko toplinska izolacija

Prednosti eko izolacijskih materijala su brojni – prvenstveno, odlična su toplinska i zvučna izolacija.
Eko izolacija postavljena na pravilan način ostavlja kuću difuzijski otvorenom – „kuća diše“.
Sa difuzijski otvorenom kućom stvaramo zdrave uvjete života – prirodni materijali primaju višak pare te je vraćaju natrag u prostor kad je to potrebno.
Osim toga, prirodni materijali ne ispuštaju štetne tvari u prostor  odnosno te ni na koji način ne utječu štetno na zdravlje čovjeka. Rukovanje s njima izuzetno jednostavno. Ne trebate zaštitne rukavice i maske pri postavljanju, što predstavlja veliku prednost izvođačima.
Uz zdravu mikroklimu prostora, velika je prednost prirodnih materijala i fazni pomak topline. Naime, prirodni materijali u usporedbi s primjerice mineralnom vunom ili stiroporom toplinu propuštaju sporije. Glavni je razlog viša specifična toplina i masa materijala – specifična težina kod većine prirodnih materijala je viša nego kod anorganskih materijala.
Najbolji fazni pomak postižemo s ugradnjom težih izolacijskih materijala, a najmanje topline gubimo kroz lakše izolacijske materijale poput celulozne izolacije, izolacije od drvenih vlakana FLEX,  konoplje i sl. Zato se preporuča na područjima uz more ugrađivati teže ploče (SCHNEIDER TOP 180 ili 220...)  a drugdje kombinaciju težih ploča i mekše izolacije.


Dostava

Info

095 330 3930
PON - PET
8 - 16h
Zelena gradnja - Ozelenite i Vi svoj prostor uz najkvalitetniji eko građevinski materijal!
Zelena gradnja - Trava