Hrvatski Slovenski

tel: +385 95 330 3930 ponedjeljak–petak 8–16 sati

Projektiranje, savjetovanje pri gradnji - info@zelena-gradnja.hr

Radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funckionalnosti, Zelena gradnja koristi kolačiće (cookies).
Nastavkom pregleda web stranice zelena-gradnja.hr slažete se sa korištenjem kolačića.

Zelena gradnja header
Paropropusne i vodonepropusne folije i parne brane

Paropropusne folije su iznimno važan materijal jer sprečavaju pojavu kondenzacije u objektu. One sprečavaju prodor oborinskih padalina unutar, a dopuštaju propuštanje vodene pare izvan objekta. S ugradnjom parapropusne folije, vodena para jednakomjerno prolazi kroz ovojnicu zgrade.

U takvom slučaju preporučljivo je ugrađivati prirodne izolacijske materijale jer takvi materijali primaju na sebe paru i vraćaju je natrag u prostor kad je to potrebno ili je puštaju van kroz ovojnicu zgrade. Paropropusne folije koristimo kao oblogu krova (uređenog potkrovlja) i zida.

Pravilan izbor toplinske izolacije i parapropusnih folija može znatno pomoći  poboljšanju mikro klime u prostoru, što je jedan od važnih uvjeta za zdrav i kvalitetan život.

Parne brane sprečavaju prolazak pare u izolaciju, što je važno na mjestima gdje s gornje strane imamo difuzijski zatvoren materijal poput betona. U tom slučaju para koja ulazi u izolacija nema gdje izaći te se izolacija može potpuno uništiti od vlage.

Tu su i krovne (kišne) OMEGA folije izuzetne kvalitete, koje će dugoročno osigurati vodonepropusnost. U ponudi imamo i folije sa integriranim ljepljivim premazom. Sve folije su visoko paropropusne, vodotijesne te UV stabilne.

Fasadne folije su idealne za ventilirane fasade – kroz proreze fasada prolazi i UV svjetlost koja s vremenom smanjuje kvalitetu folije. Zbog toga je potrebno toplinsku izolaciju zaštititi s kvalitetnim i UV stabilnim folijama. S njima sprečavamo prolazak vode, snijega ili vjetra u samu izolaciju. Za veće projekte, u ponudi imamo i fasadne folije u boji koje se izrađuju prema narudžbi.


Dostava

Info

095 330 3930
PON - PET
8 - 16h
Zelena gradnja - Ozelenite i Vi svoj prostor uz najkvalitetniji eko građevinski materijal!
Zelena gradnja - Trava